Należące do rodziny i Alliaceae gatunków Allium ampeloprasum, czosnek słoni jest rodzaj czosnek, który ma dużą goździki i ciepły, łagodny, lekko słodki smak. Jednak prawda jest taka, że czosnek słoń nie jest prawdziwym czosnkiem, ale w rzeczywistości jest pora o podobnym wyglądzie jak zwykły czosnek. Jest mrozoodporna i posiadających duży niebieski, zielony pasek jak liście i centralnego żebra oraz duże fioletowe kwiaty różowe do kolorów, które zwykle kwitną wiosną i latem.
Roślin, które przynosi kwiaty rosną żarówki składający się z 5 lub 6 dużych ząbków, a rośliny, które nie kwiat, zamiast żarówek rozwijać tylko jeden duży, symetryczny ząbek znany jako rundy. Słoń ząbki czosnku, które są stosunkowo większe niż regularne ząbki czosnku, o papierowa skóra są wykorzystywane zarówno dla celów kulinarnych i rozmnażania. W przeciwieństwie do naszych stałych czosnek, czosnek słoń ma krótszą trwałość i nie powinny być przechowywane przez bardzo długi. Cóż, to tylko krótki wgląd vs czosnek słoni regularne czosnku, pozwól nam teraz dowiedzieć się, jak pieczeń i rozwijać czosnek słoni.
Jak Grow Elephant Czosnek
Roślin najlepiej rośnie w bogatej, głęboko uprawianych, gleby dobrze osuszone. W przeciwieństwie do innych czosnku, jest łatwa w uprawie warzyw ogród przydomowy, że rozwija się dobrze w klimatach ciepłych i wilgotnych. Roślin jest zazwyczaj obsadzone przez strony w jesieni i zebranych na nadchodzącego lata. Lubi częściowym pełnym słońcu i wymagają nawadniania kroplowego lub sączyć przez cały sezon wegetacyjny. Zaleca się chochoł roślin bezpośrednio po posadzeniu. czosnek Elephant się łatwo zainfekowanych przez szkodniki jak i larwy wciornastków cebula cebula. Jest znany także cierpieć choroby takie jak mączniak, żarówki i gnije szyi, wielkich liściach i plamistość liści fioletowy. W związku z zakupem za wolne od choroby bulw, płodozmianu, kopanie strony i aplikacje są herbicydy niektórych sposobów ochrony roślin przed szkodnikami i chwastami.
Elephant czosnku można ręcznie zbierane i wiedzieć, który jest odpowiedni czas na zbiory, trzeba zwrócić uwagę na kilka wskazówek jak liść szczyty zwrotnym suchej lub zgięcia ku ziemi. Stąd, podczas gdy zbiory czosnku delikatnie odkopać żarówki przy użyciu widelca kopanie ziemi, aby rozluźnić i zachować świeżo zebranych główki czosnku w chłodnym, ciemnym i suchym. Przeczytaj więcej o uprawie czosnku w domu.
Jak Czosnek pieczony Elephant
Jej kwiaty są używane w wielu słoń receptur czosnek, ale pamiętaj, że nie jest substytutem dla naszych stałych i czosnek stosowany jest w tych receptur, które wymagają subtelnych nutą czosnku, bez obezwładniającego resztę żywności. Elephant czosnku można stosować w swej surowej postaci sałatek, lub plasterki i smażone lub pieczone w maśle podać, że słodkie i kremowy smak. Pieczony czosnek słoni jest zwykle używany w celu egzotyczny smak zup i wiele przepisów innych. Więc przyjrzyjmy się, jak do czosnku słoń pieczeń.
Składniki, 1 słoń czosnek głowę wiele goździki, 2 łyżki oliwy z oliwek (lub więcej), sól i pieprz; dojazd
Rozgrzej piekarnik do 425 º F a tymczasem, kroić góry czosnek głowy. Należy przechowywać ją w kawałek folii i skropić oliwą z oliwek wewnątrz jego głowę, aż zostanie całkowicie wypełniony. Owiń szczelnie folią i pozostawić ją na blasze. Piec do miękkości i pachnące, około 30 - 35 minut. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Peel części zewnętrznej główki czosnku, a następnie wycisnąć każdy z ząbków. Twoje pieczonego czosnku słoń jest gotowy do użycia.
Można także czytania; Czosnek Growing Tips; Jak Grow Czosnek żarówek; Jak Grow Czosnek z Goździk; Po przeczytaniu tego artykułu, mam nadzieję, że także zgadza się, że prażenie i rośnie czosnek słoń nie jest tak trudne, jak się wydaje być. Jednak przy wyborze w sklepie, czosnek słoni zakupu, firmy, również tekstury głowy bez słabe punkty lub obszary brązowienia. Także ze względu na krótki okres trwałości powinna być przechowywana w lodówce, a stosowane w odpowiednim czasie.
No comments:
Post a Comment