Friday, 19 August 2011

Jak gotować fasola pinto

Zasadniczo, fasola pinto są miejscowe do Meksyku i Stanów Zjednoczonych. Są bardzo pożywne, ponieważ są one bogatym źródłem białka i błonnika pokarmowego. fasola pinto często są łączone z ryżem lub Cornbread, aby zdrowe posiłki. Możesz wyborny smak fasoli pinto, pod warunkiem że są gotowane i przyprawiane poprawnie. Ludzie są w większości ciekaw, jak gotować fasola pinto, ponieważ trudno, aby ziarna miękkie i delikatne. Zbierz kilka informacji na temat faktów fasola pinto żywienia.
Jak gotować fasola pinto na piecu
fasola pinto są najczęściej sprzedawane w suchym, ponieważ zapewnia dłuższy okres trwałości. Wymagający aspekt gotowania fasola pinto jest, aby suszone wilgotne ziarno i oferty. Prawo techniki gotowania fasola pinto się następująco:
Krok # 1; gotowania z fasola pinto zacząć sortowania ziarna. Ma to na celu wyeliminowanie skały, zbutwiałe, fasoli i innych niepożądanych zanieczyszczeń z fasoli. Spread czysty kawałek tkaniny na stole. Wlać fasola na jej temat. Start podniesienie zdrowych ziaren z jednego brzegu materiału i umieścić je w misce.
Krok 2; Wrzuć wszystkie posortowane fasola na durszlak i umyć je dokładnie przez kilka minut, pod bieżącą wodą w zlewie kuchennym. Gdy wszystkie zabrudzenia są sprzątane, szczep wszystkie wody z fasoli, mieszając je nieco ręką.
Krok 3; Teraz czas na Fasolę namoczyć w wodzie, w celu nawodnienia nich. Moczenie publikuje również niektóre enzymy, które przyczynia się do skrócenia czasu potrzebnego do gotowania. Miejsce Pintos w garnku i dodać wody do niego tak, że woda stanowi jeden cal warstwę nad fasoli. W tym, ilość wody powinna być dwa razy tyle co fasoli. Pozostawić do wchłonięcia fasola właściwie przez następne 8-12 godzin. Przechowywać w temperaturze pokojowej, fasola, i nie ma potrzeby chłodzenia. Sprawdź, czy fasola, po odstęp co 4 godziny. Jeśli okaże się, że poziom wody spadła, następnie dodać trochę więcej wody do niego.
Krok 4; Wybierz duży garnek do gotowania fasola pinto. To dlatego, że ziarna dochodzi do zwiększenia dużo po ugotowaniu cieczą. W związku z tym pan musi przewidywać, że dużo miejsca na rozbudowę. Jeśli garnek lub powolne kuchenka, można go używać do gotowania fasola pinto. Spuścić wodę z nasączoną Pintos i przemyć je. Wlać je w garnek i pokrycie Pintos wodą. Garnek na górze pieca na średnim lub wysokim płomieniem, doprowadzić do wrzenia i do niego. Następnie zmniejszyć ogień i niech fasola gotować 5 do 6 godzin. Wymieszać fasola teraz i potem, więc, że nie przyklejają się do puli. W razie potrzeby dodać trochę więcej do niej wody.
Etap # 5; Przyprawy ziaren powinna odbywać się na pół godziny przed wyjęciem chleba z ognia. Po dodaniu przypraw na początku, to takie długotrwałe gotowanie zabierze wszystkie smaki kuchni. Ponadto, sól dąży do Pintos mniej ofert. Zazwyczaj świeżą cebulką, czosnek, sól, czarny pieprz, papryka są używane fasola pinto sezonowania. Dusić jeszcze jakiś czas po sezonowaniu. Gdy fasola będą miękkie, wyjąć garnek z ognia. Teraz świeżo gotowanej fasoli pinto są gotowe do jedzenia.
Widać, że gotowanie fasola Pinto jest procesem powolnym i musisz zainwestować dobre czas dla niego. Są ludzie, którzy chcą wiedzieć, jak gotować fasola pinto w szybkowarze, jak chcą zaoszczędzić trochę czasu. Chciałbym, aby zniechęcić ich od tego, jak kuchenka należy obchodzić się z dodatkowej opieki. Albo może to prowadzić do poważnych obrażeń. Ponadto, w celu uzyskania prawdziwy smak chleba zaleca się używać wolno tylko metody gotowania. Na koniec, chciałbym podzielić się z wami kolejne cenne informację, gotowanej fasoli pinto stają się odpadami w bardzo prosty sposób, nawet jeśli są one przechowywane w lodówce. Dlatego, należy spożywać je jak najszybciej.

No comments:

Post a Comment