Tuesday 10 January 2012

Drogie wina

Jakie są właściwości wina najdroższe? Co sprawia, że ​​wina bardzo drogie? Są to najczęściej zadawane pytania, które mogą pojawić się później, gdy widzisz jakieś wiadomości na temat aukcji wina bardzo stare i drogie. Prosta interpretacja tego, co czyni wino drogie zostały przedstawione w poniższych punktach.
Co sprawia, że ​​wina ekspansywna?
Jest to powszechnie wiadomo, że wina jest sok z winogron, które zostały fermentacja i dojrzewanie. Można się dziwić, że dlaczego koszty stare, proste soku winogronowego strzelać do nieba wysokie? Drogie wina na świecie niekoniecznie kosztowny ze względu na markę, do których one należą. Producenci tego wina przypisuje się co to wino bardziej miękkie, dojrzałe, stare, dobrze sfermentowanego i uregulowane. Oprócz skomplikowanych procesie ekstrakcji, fermentacji i butelkowania, znajduje się kompleks chemii, które ma być realizowane w tym procesie. No to wierzyć lub nie, proces sprawia, że ​​smak wina, jak w niebie się w ustach, i entuzjastycznych ludzi tam chętnie płacą tysiące a nawet miliony mieć szklanki.
Stwierdzono, że gatunki win są najbardziej popularne wina, z mocy liczbę poideł, a także z mocy całkowitej sprzedaży. Po tym wszystkim, vintage wino to prawdopodobnie najstarszy rodziny wina, że ​​została wymyślona przez Greków.
Czynników, które czynią Wine kosztowne wina czy degustatorów, są zwykle Coates Prawa Wykupu, że została napisana przez Clive'a Coates, brytyjski Master of Wine. Prawo stanowi, niektóre ogólne zasady dojrzałości wina i proporcje składników. Niektóre ważne parametry wina, które są uznawane, podczas gdy ceny to są następujące. ; Odmiany winogron: Najdroższe marki wino zazwyczaj mają bardzo długą historię, jeśli chodzi o uprawy winogron. wina Burgundii apt przykład marki wino, które następuje w określonym i tradycyjnych upraw winogron. Szczepu Chardonnay z Burgundii jest stosowany w produkcji win białych Burgundii. Kluczowym aspektem, który jest brany pod uwagę jest to, że uprawa winorośli musi być doskonały dla warunków geograficznych w regionie. ; Aging: Wine jest w stanie starzenia się tylko wtedy, chemii cukry, kwasy i związki fenolowe są ustalone prawo. W takich przypadkach wina z upraw prawo do wina stylu i składowania są monitorowane, tak aby wiek wspaniale. Ogólna zasada w większości przypadków jest to, że starsze wino, tym bardziej staje się kosztowne. ; Przechowywania: Przechowywanie wina jest ważnym aspektem i 3 podstawowe czynniki, a mianowicie, światła, wilgotności i temperatury. Te 3 muszą być pod opieką właściwego smaku i trwałość wina. ; Rynek: czynnikiem, który bardzo drogie wina jest odpowiedzią na rynku. Historii lub marki znacznie zawyżenie ceny win. Na przykład do win z Thomas Jefferson, win które były używane przez carów Rosji i Kings of Europe są często uważane za najlepsze. Fakty te, które sięgają do korzeni narodzin marki wino są wspólne podejmowanie decyzji czynników wina wygórowanych cen. , Drogie wino
Nazwa wina drogie czasami nie jest jedynym czynnikiem, który sprawia, że ​​niebo wysokie koszty. W niektórych przypadkach wybór również ma znaczenie. Oto do myślenia, butelki wina wybrane przez Jancis Robinson (doradca królowej Elżbiety II w piwnicy), co może być to kosztuje?
Oto niektóre z najdroższych butelek wina na sprzedaż:; 1775 Sherry z kolekcji Massandra, sprzedawanego po 43.500 dolarów. winnicy w pobliżu Massandra Jałta była w znaczenie, ponieważ reżim carski. Winnic, stojaki na wino piwnica zawiera ponad milion butelek, które prowadzą cesarskiej pieczęci. ; Chateau Mouton Rothschild 1982-600 butelek sprzedawanych na 420.000 dolarów. ; 1784 Chateau d'Yquem, butelki opatrzone inicjałami Thomas Jefferson sprzedawane na 56.588 dolarów. ; Romanée-Conti równie kosztowne, jak 5800 dolarów za jedną butelkę. ; Matuzalem osiem butelek sprzedawanych na 224.900 dolar. ; Screaming Eagle, 3 butelki sprzedawane do 11.500 dolarów. Można w nieskończoność ciągnąć tę litanię. Prawie każdy ma czas winnica z bardzo starych butelek wina, które są naprawdę drogie. Jeśli uda Ci się zdobyć takie dobre wino drogie, nie tylko pije, poczuć.

No comments:

Post a Comment