Wednesday 14 September 2011

Kiełkowanie Ziemniaki

ziemniaki Kiełkowanie jest często obserwowane po przechowywanie ich przez dłuższy okres. W przypadku, masz ogród ziemi lub roślinnych, idealnym rozwiązaniem jest żeby je zasadzić. Zwykle wykonywać dobrze, przynosi dobre plony. Mimo iż są one doskonałe do uprawy, jest sporo zamieszania w zakresie bezpieczeństwa żywności porośniętego ziemniaków. Chociaż niektórzy ludzie uważają je za dobre dla konsumpcji, inni twierdzą, ich trujące. Nie ma specjalnego ziemniaków jadalnych kiełkowanie jako takie. Weźmy spojrzeć na bezpieczeństwo kiełkowania ziemniaków w celach konsumpcyjnych i porad dotyczących uprawy porośniętych ziemniaków.
Czy Ziemniaki Sprouting bezpieczne do jedzenia?
W czasie kiełkowania, zawartość skrobi w ziemniakach rozpoczyna się konwersja do cukru. Jest to normalne zjawisko w rozwoju nowej rośliny z bulw. Porośnięte ziemniaki z jędrna skóra i ciało są bezpieczne do spożycia. W przypadku, są one bardzo miękkie i skurczony, nie je jeść. Poza tym, kiełkowanie ziemniaków nie są niebezpieczne dla konsumpcji. Trzeba zadbać w trakcie przygotowywania kiełki ziemniaków do gotowania; co możesz zrobić, to go kroić kiełkami i zielonej części usunąć (jeśli jest).
Ziemniaki kiełkować w normalnych temperatury, światła i wilgotności, dlatego rozwijają się pąki tak łatwo. W rzeczywistości, "jak zapobiec kiełkowanie ziemniaków" jest powszechnie zapytanie wśród wielu ludzi. Commercial kontrola odbywa się przez promieniowanie i leczenia za pomocą środków chemicznych (np. chloroprofam i hydrazydu maleinowego). W domu, kiełkowanie ziemniaków mogą być sterowane za pomocą olejków eterycznych. Jednak, najskuteczniejszą metodą jest uregulowanie warunków przechowywania, takich jak niska wilgotność, temperatura cool i odpowiednią cyrkulację powietrza. Przeczytaj więcej na temat żywienia ziemniaczaną oraz ziemniakami przechowywania.
Jak Plant Sprouting ziemniaki?
Możesz roślin kiełkowanie ziemniaków w kuchni. Ale główną wadą spożywczym kupił ziemniaki ma zabezpieczenia przed szkodnikami ad choroby opór. Stąd, na plantację masową skalę, sugeruje, że używa tylko jakość sadzeniaków z renomowanymi dostawcami, które zostały specjalnie dopuszczone do uprawy. Zanim 3 - 4 tygodni od sadzenia, można je postawić w drewnianym pudełku lub w otwartych opakowań do jaj (jeśli jest dostępny), tak aby wywołać kiełkowanie. Miejsce je w pobliżu okna lub słoneczny w świetle fluorescencyjnym. W ciągu kilku tygodniach, sadzeniaków będzie rozwijać zdrowe kiełki. Dowiedz sie wiecej o tym, kiedy rośliny ziemniaka.
Wybierz półcień do pełnej lokalizacji uprawy ziemniaków słońce kiełkuje. Warunki glebowe idealny do uprawy nich są wilgotne, dobrze gazowane i odżywcze wzbogacone gleby. 2 - 3 tygodni przed sadzeniem kiełkujące ziemniaki, bogate w potas dodatek nawozów w odpowiedniej dawce. Wybierz małe ziemniaki z 1 cal długości Kiełbik, lub pocięte ziemniaki z dołączoną pędów. Dodać 4 - 6 cali głębokich otworów i roślin je z kapusty do góry. Obudowa z gleby i upewnić się, że zachować odstęp między dwoma o 1feet porośniętych ziemniaków. Postępuj zgodnie z należytą starannością zgodnie z kierunkami i ogrodników.
Aby uzyskać więcej informacji, czytaj dalej:; wskazówki do sadzenia ziemniaków; Uprawa ziemniaków domu; Uprawa ziemniaków w Torby; Sprouting ziemniaków w wodzie jest wspólnym projektem biologii dla przedszkolaków. W przypadku tego eksperymentu, trzeba słoik, zdrowy wydłużonego ziemniaka, wykałaczki i wody. Wstaw wykałaczki wokół ziemniaka i blisko kiełkami. Napełnij słoik wodą i ziemniaków miejsce z kiełkującego końca w dół. Upewnienie się, że to nie jest całkowicie zanurzona w wodzie, w pobliżu miejsca szkła parapecie. W ciągu kilku dni, można zauważyć, kiełkowanie ziemniaków z korzeniami w szkle.
Dzięki temu informacje o kiełkowanie ziemniaków, mam nadzieję, że usuniesz wszystkie swoje wątpliwości dotyczące ich bezpieczeństwa żywności i instrukcje sadzenia. Według kultywatory handlowych i entuzjastów ogrodnictwa, za pomocą kiełków ziemniaka jest korzystne skrócenie okresu, za tworzenie bulw, przez około jednego miesiąca.

No comments:

Post a Comment